Beszámoló a XX. Szále János Regionális Rajzversenyről

Iskolánkban az idei évben már huszadik alkalommal került sor a Szále János Regionális Rajzverseny lebonyolítására. Meghívásunkra 9 intézmény válaszolt, 34 ügyes és tehetséges diák próbálhatta ki magát csendéletrajzolás témában. A zsűri a szokott módon a kísérőtanárokból állt össze, a verseny ideje és az értékelés így szakmai témák, aktualitások megvitatására és tapasztalatcserére is alkalmat adott. Komoly és elmélyült munka folyt a termekben, figyelemről és érzékenységről, nagy kitartásról árulkodó tanulmányrajzok születtek.

A 7.-8. évfolyamosok mezőnyében Haszonits Martina harmadik, Győrfi Maja pedig első helyezett lett a Bolyai iskola színeiben. A második díjat Dörner Renáta nyerte a Békefi Ernő Általános Iskolából.

A 9.-10. évfolyam versenyében a piaristás diákok vehették át a díjakat. Horváth Fanni harmadik, Seres Ádám második, Szabó Levente pedig első helyezést ért el.

A legidősebbeknél a harmadik legjobbnak ítélt rajzot Szűcs Bernadett piarista diák készítette, második lett Máté Veronika, a Hunyadi iskolából, első díjat pedig Mihályi Gergő kapott, aki a Kossuth gimnázium tanulója. A győztes alkotások május hónapban iskolánk földszinti folyosóján megtekinthetők.

Ezúton is köszönöm minden versenyző bátorságát, és a felkészítő és kísérő kollégák áldozatos munkáját! Jövőre veletek ugyanitt!

Babos-Zemplenszky Nóra