KerekEmese vetélkedő

Az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark 2006-ban egy olyan vetélkedősorozatot indított útjára, amely színvonalas megmérettetésre hívja a határon innen és túl élő felső tagozatos gyerekeket. Iskolánk immár 5 éve vesz részt a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedőn. A sokszínű feladatok egész évben kutatómunkát, találékonyságot, kreativitást várnak el a diákoktól. Idén az 5. a három csapatot is indított a megmérettetésen: Regölők (Faddi-Horváth Annamária, Fitus Iringó Anna, Strobl Rebeka, Vincze Míra Léda) Ősmagyar négyes (Kiss Kitti Beáta, Szakács Maja, Tirpák Luca, Varga Benjamin) Magyar vezírek (Degovics Benedek, Hanacsek Henrik, Hateier Mátyás, Koszorús Bence)

A három levelezős forduló után a Kárpát-medence 12 legjobb csapata vívhat csatát egymással a döntőben, Ópusztaszeren. Idén két csapatunk is elérte ezt a kitüntetést. 2018. április 27-én délután izgatottan indultak a verseny helyszínére diákjaink. Itt bejárták a helyszínt, vacsoráztak és a helyi kollégiumban éjszakáztak. Másnap délelőtt összemérték erejüket a többi versenyzővel, ahol a döntő akadályait leküzdve tisztességes 6. (Regölők) és 7. (Magyar vezírek) helyezést értek el.

Örömmel látták, hogy az általuk készített kreatív feladatok alkotásai kiállításra kerültek az Emlékparkban.

Napuk fénypontja volt, hogy együtt megtekintették a Feszty-körképet és az Emlékpark tárlatait.

Gratulálunk sikereikhez, bízunk benne, hogy jövőre is képviselik iskolánkat ezen a versenyen és mindhárom csapat eljut a döntőbe.

Fitus Tibor, osztályfőnök