Beszámoló a Szále János Regionális Rajzversenyről

Tíz intézmény 42 tehetséges diákja vett részt idén az iskolánk által 21. alkalommal megrendezett rajzversenyen. A tanulók idén is a jól bevált csendélet témában mérték össze jártasságukat a szabadkézi ábrázolásban.

Amíg a versenyzők a kategóriánként eltérő nehézségű beállítások minél valósághűbb lerajzolásában mélyültek el, addig a felnőttek a rajztanítás aktualitásairól, személyes tapasztalataikról, jól bevált módszertani fogásokról tartottak informális szakmai konferenciát. A zsűrizés ideje alatt a versenyzők a Van Gogh életét feldolgozó A nap szerelmese című film megtekintése közben lazíthattak. A szakmai zsűrit hagyományosan a kísérő tanárok alkották, a műveket a képkomponálás, a tárgyak formai pontossága, a tónusgazdagság és az eszközhasználat alapján hasonlították össze. A legjobban sikerült rajzokat művészeti albummal és rajzeszközökkel díjazták. Minden versenyző ajándék rajzceruza csomaggal és egy felajánlásént Babos-Zemplenszky Nóra által tervezett és készített Szále János emlékplakettel távozhatott.

Iskolánk nemrégiben alakult médiacsoportja számos fotóval dokumentálta az eseményt, és riportok is készültek a szervezővel, a kísérő tanárokkal és a versenyzőkkel is. Az egész eseményt családias hangulat jellemezte, ami miatt sok intézményből olyan szívesen járnak vissza hozzánk évről évre erre a hagyományos megmérettetésre.

Díjazottak:
7.-8. évfolyam:
I. Szabó Luca a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolából
II. Varga Barnabás a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolából
III. Tóth Róza Viola a mosonmagyaróvári Piarista Iskolából
9-10. évfolyamon:
I. Czuczor Eszter a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolából
II. Csepregi Anna a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnáziumból
III. Telkes Kinga a mosonmagyaróvári Kossuth Gimnáziumból
11-12. évfolyam:
I. Horváth Dorottya a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolából
II. Ernyei Zsófia a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolából
III. Ördög Rita a mosonmagyaróvári Piarista Iskolából

KÉPEK A VERSENYRŐL