XV. Takáts Sándor Országos Történelem Verseny

Az idei tanévben a 7.a és 7.b osztály négy fős csapata – Kalmár Zsófia, Lászlóffy Eszter, Vigh Eszter 7.a Szabados Magor 7.b – jelentkezett az országos versenyre, melynek témája: Magyarország a virágzó és késő középkorban – aktualitását az idei Mátyás-emlékév adta.

A verseny jelmondatául V. Miklós pápa hazánk szerepéről 1455-ben megfogalmazott állítását választották a szervezők: „A kereszténység pajzsa”.

Októberben kezdődött a munka a nem kis mennyiségű szakirodalom feldolgozásával és megtanulásával. A 3 írásbeli forduló után, 31 csapatból az előkelő 3. helyen jutott be iskolánk csapata az országos döntőbe. A döntőben 11 csapat mérte össze tudását, kreativitását. A verseny szakmai ellenőrzését történészekből, levéltárosokból és pedagógusokból álló zsűri biztosította, melynek elnöke Prof. Dr. Pandula Attila egyetemi tanár (ELTE), a Magyar Heraldikai és Geneológiai Társaság elnöke volt.

Nagy küzdelemben iskolánk csapata szerezte meg az országos első helyezést. Gratulálunk a kitartó munkához, és a kimagasló eredményhez!

Erdősné Benke Éva