Kölyök Atlétika verseny

Iskolánk idén is megrendezte a már hagyománnyá váló Kölyök Atlétika teremversenyt a városi és városkörnyéki iskolák számára. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy évről évre egyre több intézmény jelentkezik a játékos megmérettetésre.

A jó hangulatú zenés bemelegítés után 8 iskola, 14 csapata kezdte meg a versenyszámok teljesítését a megadott sorrend szerint. A kényelmes, pörgős versenyzést a Mosonmagyaróvári Atlétika Club által finanszírozott UFM Aréna nagy pályája biztosította. Így egyidőben 12 csapat teljesíthetett egy- egy feladatot. Ebben az évben is nagyon élvezték a gyerekek a Forma-1 elnevezésű komplex feladatokból álló versenyszámot, de népszerű volt a koordinációs létra futás és a célbadobás is. A fej-fej mellett versenyző csapatok minden erejüket beleadták az utolsó feladatként teljesítendő, közkedvelt állóképességi futásba. A szoros versenyt jelzi, hogy a II. korcsoportnál a Forma-1 időeredménye döntött csak a 3. és 4. helyezés között. Az idei versenyt az I. korcsoportban a Móra iskola, a II. korcsoportban a Bolyai iskola csapata nyerte. A kicsik korcsoportjában a 2. helyet a Halászi iskola, a 3. helyet a Fekete iskola diákjai vívták ki. A nagyobbaknál az ezüstérmet a jánossomorjai diákok, a bronzérmet a Fekete iskolások nyerték. Gratulálunk az eredményekhez!

A verseny fergeteges hangulatát az egymást biztató gyerekek kiáltásai, és a szurkoló szülők hangos buzdításai tették feledhetetlenné. A Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusai versenybírói minőségben vezényelték le az egyes feladatokat. Intézményünk gimnazista diákjai nagyban hozzájárultak a verseny gördülékeny lebonyolításához. Segítették, kísérték a csapatokat, jegyzőkönyvet vezettek, fényképeztek stb. A segítő csapathoz tartozott néhány ötödikes diák is, akik ugyan már nem versenyezhettek a koruk miatt, de mindenképpen szerettek volna valamilyen formában részt venni a rangadón.

Köszönjük mindenkinek a munkáját és segítségét! Jövőre újra találkozunk!

Török Róbertné
szervező