Felvidéki kórustalálkozó, 2019. május 5-6.

A tavaly februárihoz hasonlóan idén is nyílott pályázati lehetőségünk gyerekkarunkkal ellátogatni a Felvidékre, Szencre, ismét találkozni a Szenczi Molnár Albert Alapiskola kórusával, a „Gombocská”-val és vezetőjükkel, Tóth Katalin tanárnővel.

Harminc gyermek és három kísérő alkotta a csapatot ezen az esős anyák napi reggelen. A Szenczi Molnár Albert Alapiskola egy termében énekeltünk be, hangoltak gitárosaink, majd a szomszédos Szent Miklós templom 11.00-i magyar nyelvű szentmiséjén adtuk a zenei szolgálatot. Meglepetésünkre a miselátogatók tapssal hálálták meg közreműködésünket a mise végén!

Délután a Szenci Városi Művelődési Központ színpadán a városi anyák napi ünnepség velünk nyitotta a műsort: először a Himnuszt énekeltük a zsúfolt előadóterem közönségével együtt, majd néhány művet énekeltünk, köztük Gryllus Vilmos – Weöres Sándor: Ó, ha cinke volnék című dalát, mellyel az édesanyákat köszöntöttük. Az estébe nyúló ünnepélyen a magyar ajkú lakosság apraja, nagyja fellépett.

A két napos programban sor került még táncházra, ismerkedős játékokra és „Ki mit tud?”-ra a szenci énekesekkel, valamint pozsonyi múzeum-, és városnézésre. A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma dolgozói külön a mi kedvünkért nyitották ki a hétfői napon az intézményt!

endéglátóink figyelmessége emlékezetessé tette a kirándulást, a két nap sok élménye összekovácsolta kis csapatunkat.

Keresztényné Barth Judit