Éneklő Ifjúság kórusminősítő hangverseny

2019. május 10. Mosonmagyaróvár, Fehér Ló Közösségi Ház Gyermekkarunk májusban tizennegyedik alkalommal énekelt a kórusminősítőn. A minden évben megrendezésre kerülő hangversenynek idén a Fehér Ló Közösségi Ház adott otthont. Az országos rangú versenyen idén is szakmai zsűri döntnökölt.

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA által delegált szakmai zsűri tagjai:

  • Jusztinné Ládi Etelka (zsűri elnöke – karnagy, a győri Kazinczi gimnázium nyugdíjazott ének tanára)
  • Sipos Tamásné (ének-zene tanár, zenei rendezvények szervezője)
  • Saltzer Géza (a KÓTA elnökségének tagja, bizottsági elnök)

Intézményünk gyermekkara mellett a hangverseny további résztvevői:

  • Szent Márton Általános Iskola Manókórusa (Halászi)
  • Szent Márton Általános Iskola Gyermekkara (Halászi)
  • a Mosonszolnoki Általános Iskola Gyermekkara
  • Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola gyermekkara

Iskolánk gyerekkara nagy izgalommal készült erre a találkozásra és megmérettetésre.

Az énekkar a május eleji felvidéki Szenc városában tett élménydús kirándulás, és a Szenczi Molnár Albert Alapiskola kórusával való találkozó után összeszokva, feltöltve érkezett a versenyre. Az is nagyon sokat jelentett a harminchét 8-12 éves kisdiáknak, hogy mind Szencen, mind a kórusminősítőn jópár szülő meghallgatta, lelkesítette őket.

Szólistáink és hangszeres kíséretünk gyermek tagjai még a többieknél is többet dolgoztak, készültek. Az eredmény nem maradt el! A zsűri arany diplomával minősítést ítélt nekünk. A szép eredmény nem csak a gyerekeknek és a karvezetőnek köszönhető. Itt köszönünk most meg minden segítséget az iskola vezetőségének, ének tanítóknak, a szervezésben és ellátásban részt vállalóknak, szülőknek.

A kórushangverseny talán legnagyobb értéke volt a jó, lelkesítő, egymást megbecsülő és egymás értékeit elismerő légkör a kollégák és a gyerekek részéről egyaránt.

Keresztényné Barth Judit, karvezető