Családi nap a hegyeshalmi Stettni-tónál

Ismét elérkezett a szeptember, az 5.c osztály kicsit félve lépte át az iskola kapuját. Nem tudták, hogy mi fog várni rájuk a felső tagozaton úgy, hogy más és más negyedik osztályból jöttek a tanulók. Ezért úgy gondoltam, a családi napot a szeptemberi időpontban tartjuk meg, hogy tudjunk kicsit jobban ismerkedni egymással.

Szeptember 28. -án egy kicsit borús őszi napon fel is kerekedtünk, hogy elinduljunk Stettni-tó partjára. Nagy örömmel és szeretettel vártuk a családokat. Miután már elég sokan kiérkeztünk, 17 tanuló és családjuk apraja és nagyja, elindultunk a kijelölt sütögető helyre szalonnát sütni. A gyerekeknek nagyon tetszett a hely, rögtön pár fiú körül is futotta a tavat, majd ezután elindultunk egy Stettni-tó túrára, megnéztük, hogy a horgászoknak akadt-e hal a botjukra. A séta után nekiláttunk a szalonnasütésnek. Az idő nem kedvezett annyira mert az eső szemerkélt, de kedvünket nem szegte, jókat beszélgettünk a gyerekek pedig felfedezték a piknikező hely melletti játszóteret a kiserdőt, és ki sem akartak onnan jönni olyan jól érezték magukat.

Az eső ellenére is nagyon kitartóan sütögettük a szalonnáinkat, a fák lombjai kicsit felfogták a zimankót. Mindenkinek nagyon tetszett a délelőtt és azt tervezzük, hogy tavasszal is visszatérünk, hogy újra mint egy nagy család tudjunk együtt lenni, beszélgetni és felfedezni a Stettni-tó kincseit.

Hálával és köszönettel: Németh-Leszkovich Katalin és Joanovicsné Kuslics Hedvig