A 3. b osztály családi napja

Mama, papa, gyerekek, nagyikák és papikák, uncsitesók és komák, jó barátok, rokonok ropjátok velünk a táncot!

Ezzel a kis rigmussal invitáltuk a szülőkkel együtt szervezett délutánra osztályunk családjait a Fehérló közösségi házba erre az őszi szombat délutánra.
Harmadik osztályban nagyon sok digitális tananyag van már jelen a mindennapokban, ezért gondoltuk egy ilyen napon is belecsempészünk valami hasonlót a programba. Egy 3 fordulós több kérdéses feladatsort állítottunk össze és abból családi vetélkedőt szerveztünk. A tankockák (LearningApps) segítségével olyan komolyabb és viccesebb kérdésekkel, melyek iskolánkra, osztályunkra vonatkoztak. Ennek a kis versenynek az eredményhirdetését követően együtt uzsonnáztunk, azokból a finomságokból, amiket a szülők készítettek, sok esetben gyermekeikkel együtt.
A program része volt még Csonkáné Sörös Katalin sokak által ismert „bütyköldéjében” egy kis kézműveskedés. Itt a gyerekek egy helyes kis sündisznót készíthettek, amit aztán nagy örömmel mutattak meg szüleiknek és vittek haza. Végül következett a jó hangulatú tánc, népi ritmusok, dallamok adták ehhez az alapot, amit a fiatal zenészek és a táncot tanítok lelkesedése még élvezetesebbé tett.
Azt gondolom és ezzel Báthonyi Tiborné, Edit osztályfőnök helyettes is egyetértett, hogy nagyon jó hangulatú volt ez az alkalom mindannyiunk számára. A szülők nem csak a programunkat megnyitó kvízben vettek részt, hanem a kézműveskedésben illetve, a táncházban is. Akik pedig nyugalmasabb szombat délutánra vágytak ők az emeleti asztaloknál beszélgettek és várták az események között megéhezett gyerekeket süteményekkel és szomjoltókkal.
Igazán hálásak lehetünk, hogy osztályunk tanulóinak családjának fontos volt ide eljönni és együtt lenni ebben az örömben.

Köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek is ezt az élményt!
Németh Adrienn
tanító