Egészségnap

2019. október 22-én Egészségnapot tartottunk iskolánkban.

Az októberi délelőttön változatos programokat szerveztünk diákjainknak.  Juhászné Tolnai Klára védőnő nagy segítségünkre volt a programok összeállításában: nagy örömünkre szolgált, hogy Dr. Zsilavi Fábián háziorvosunk megtisztelt bennünket jelenlétével. A 7-8. osztályos gyermekeinkkel jó hangulatú beszélgetést folytatott a szexuális úton terjedő betegségekről. Köszönjük segítségét! További munkájához jó egészséget kívánunk!

Mihályi Mária elsősegélynyújtást, sebellátást, újraélesztést mutatta be az alsós és felsős gyerekeknek. Gyermekjóléti Szolgálat munkatársa Görbe Andrea és kolléganője az iskolai bántalmazásról és internetes zaklatásról tartott előadást. Az egészséges táplálkozásról iskolánk öregdiákja Juhász Rebeka beszélt tanulóinknak. A szerelemről és párválasztásról védőnőnk folytatott beszélgetést gyermekeinkkel. A tanító nénik játékos sorversenyt szerveztek a kicsiknek.

Ebben a tanévben a Környezetvédelem, a környezettudatos nevelés egyik meghatározó eleme iskolai munkánknak. Fodor Ibolya környezetvédelmi mérnök interaktív foglalkozást tartott, a szelektív hulladékgyűjtésről. A Diákönkormányzat támogatásával beszerzésre kerültek a szelektív hulladékgyűjtő edények. Fontos, hogy már kisgyermek korban tudatosan odafigyeljünk környezetünk védelmére, ökológiai lábnyomunk csökkentésére.

A szülők jóvoltából egészséges ételeket fogyasztottunk. A gyümölcssalátát az 5. osztály készítette el. Hús nélküli hamburger ízlett legjobban a gyerekeknek, de kóstolhattunk almás süteményt, sütőtökös maffint, répa tortát is.

Köszönjük a szülői munkaközösség segítségét és támogatását.