Mikulás matematika verseny

Minden évben, Mikulás napjához közeledve, matematika versenyre hívjuk és várjuk iskolánk diákjait. Hagyományainkhoz híven, ebben a tanévben, december 4-én került sort a verseny lebonyolítására. 2-5. osztályig, 23 tanuló részvételével zajlott a megmérettetés.
A gyerekek nagy izgalommal láttak munkához, ahogy a feladatmegoldásban haladtak előre, a kezdeti feszültség is úgy oldódott. A feladatokat mindenki az előírt időn belül megoldotta.
Büszkék vagyok minden résztvevőre, mert a versenyfeladatok javításakor egyértelműen látszott, hogy mindenki becsülettel felkészült a versenyre. 2. és 5. osztályosoknál nagyon szoros volt a küzdelem, ugyanis a versenyzők csupán egy-egy ponttal maradtak le egymástól.
A versenyen a következő eredmények születtek:
2. osztály.
I. hely: Trnavsky Lenke, Fléner Noel Zéténny
II. hely: Schadenberger Lilla
III. hely: Krankovits János
Felkészítő: Fövényesiné Sághi Katalin

3. osztály
I. hely: Trnavsky Simon
II. hely: Bóka Romina
III. hely: Alcser Bendegúz
Felkészítő: Szabóné Horváth Veronika

4. osztály
I. hely: Berecz Áron
II. hely: Varga Szonja Zoé
III. hely: Gulyás Enikő
Felkészítő: Hornyákné Sulyok Anita

5. osztály.
I. hely: Somogyi Lilla, Radovics Ákos
II. hely: Vinter Szabina
Felkészítő: Fövényesiné Sághi Katalin

Szívből gratulálunk a helyezetteknek! Akik most nem értek el helyezést, azoknak sincs oka a szomorkodásra, mindannyian becsülettel helyt álltak! Gratulálunk nekik is az elért eredményekhez, további kitartást és sikeres felkészülést kívánunk a februári Zrínyi Ilona megyei matematika versenyre! A jutalmakat, díjakat a Hédervári Gyermekek Neveléséért Alapítvány ajánlotta fel. Köszönjük a támogatást!

Fövényesiné Sághi Katalin
szervező