Farsangi bál extrákkal…

Szombaton tartotta iskolánk a felső tagozatosok farsangi mulatságát az egyetem Phare épületében.

A bál 18 órakor kezdődött, de a fiatalság már fél 6-kor rendezett sorokban várta, hogy megvehesse a belépőjegyét, mely “extratombola” nyerésére is lehetőséget adott. Voltak, akik maskarát is húztak, és megmutatták ötleteiket, elkészült jelmezeiket a többieknek. Nagy tapsot kapott Márti néni, mint “bádogember”, de nagy ováció fogadta Bendegúzt, az Indul a Bakterházból, a pantomimművészt, kedvenc kekszünket az oreo-t vagy éppen Harry Potter-t.

A bál elején az osztályok meglepetés feladatot teljesítettek megteremtve ezzel a farsangi hangulatot. Osztályonként egy-egy zsákot kaptak, melynek alján egy levél lapult a feladattal: 2-3 diákot kellett felöltöztetni a zsákban talált holmikból és a levélben szereplő táncokat bemutatni egy-két lépésben. Nagyon ötletes, kreatív megoldások születtek, és az apró produkciók még tovább színesítették az estét. Ezt követően kezdődött az önfeledt tánc, melybe a tanárok is örömmel bekapcsolódtak. A kevésbé táncoslábúak is találtak maguknak való programot: például az Iskolai DiákBizottság által működtetett játszóházban, de volt tombolahúzás és evés-ivási lehetőség is a szülők által működtetett büfében.

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, melynek bizonyítékaként még az igazgató urat is megkörnyékezték, hogy tovább tarthasson a buli.