Kölyöktábor 2020. 06. 15-19.

2011 júniusától kezdve, hagyományteremtő szándékkal az iskolában minden tanév végén „Kölyöktábort” szervezünk tanítványaink részére. Az egy hetes tábor programját a kollégákkal közösen állítjuk össze, amelynek lebonyolításában természetesen mindannyian aktívan részt veszünk. Ilyenkor minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a gyerekek számára örömtelivé, élménydússá, felejthetetlenné tegyük ezt a közösen eltöltött egy hetet. Az év végi táborunkban a szabadtéri programokat részesítettük előnyben, így ellátogattunk az állatkertbe, ahol, már az első napon nagyon sok élményben volt részünk.

Láttunk tengerimalac-vonatozást, megnézhettük a Zoo-show–t, ahol név szerint megismerkedhettünk az állatokkal, sőt magunk is tevékeny részesei lehettünk az előadásnak. Kisbodaki kirándulásunkon is rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Elvira néni szervezte nekünk ezt a napot és Szilvikével együtt nagy szeretettel vártak bennünket. Megmutatták nekünk a templomot, meséltek a faluról, megnéztük a híres kemencéket, jártunk a kempingben, a Szent Kristóf hídnál és természetesen a játszóteret sem hagytuk ki. A nap végén Cili néni finom túrós rétessel kínált meg bennünket! Ez úton is köszönjük a szíveslátást, vendéglátást!

A kézműves napunkon is színes programok közül választhattak a gyerekek, mindenki talált kedvére való elfoglaltságot. Bertalanné Virág Noémi finom kuglóffal lepett meg bennünket, ami az utolsó morzsáig elfogyott! Köszönjük a finomságot! Csanádi Rolandnak köszönjük, hogy fogadott bennünket és ellátogathattunk az állatsimogatóba, ahol sok érdekes dolgot mesélt az őshonos állatokról. Nagy élmény volt mindannyiunknak! Pannonhalmán megnéztük az apátság épületét, felmásztunk a kilátóba, sétáltunk a tanösvényen. Lipóton ellátogattunk a Pékségbe, megtekinthettük a kenyér és péksütemények készítésének folyamatát, kisfilmet nézhettünk a pékség születéséről, bővüléséről, a jövőbeli tervekről. Köszönjük a lehetőséget és a kedves fogadtatást, a vendéglátást! Kölyöktáborunk benépesült a hétre, 51 gondtalan, vidám gyermek csivitelését halhattuk nap, mint nap. Köszönjük, hogy ismét egy vidám, élményekkel teli hetet tölthettük együtt!

A tábor költségeinek nagy részét a Hédervári Gyermekek Neveléséért Alapítvány állta. Köszönjük a támogatást!

Jövőre, veletek, ugyanitt! Tartalmas, szép nyarat, jó pihenést kívánunk mindenkinek!

Fövényesiné Sághi Katalin

KÉPEK >>