Zsódi Viktor igazgató atya áldotta meg az új hajókat

A Voluta főszereplője a sport lett, a járvány felülírta a forgatókönyvet

A rendezvény hajószenteléssel kezdődött, Zsódi Viktor, a piarista iskola igazgatója áldásával. Hajófelvonulás is indult a Mosoni-Dunán, a legkülönbözőbb vízi járművekkel. A sárkányhajó mellett nem hiányozhatott a kajak, a kenu, a gondola, a motorcsónak és a SUP sem. Utóbbiból, az állószörfből a nap folyamán bemutatót is tartottak.

– Sokat jelent nekünk, hogy két pályázatnak köszönhetően új hajókat tudtunk beszerezni. A sárkányhajót a JátszÓvár Voluta 2020 című TOP-projektben, míg öt darab egy-, két- és négyfős evezős hajót a Magyar Evezős Szövetség támogatásával. Ezek több millió forintos eszközök, amire saját forrásból nem lett volna lehetőségünk – fűzte hozzá az egyesületi elnök.

A legtöbb csapat már rutinosnak számít a tizennegyedik éve megszervezett versenyen. Cégek, baráti társaságok és néhány település is képviseltette magát. A tavalyi nyertes Kimlei Sárkányok, mint mondták, azért jöttek, hogy a kupát idén is megtarthassák. Sikerült is nekik! Bertalan Ákos csapatkapitány arról tájékoztatott. hogy hetente kétszer edzenek, és téli edzéseket is tartanak. Világ- és Európa-bajnok is szelte velük a habokat, ottjártunkkor győztesen szálltak ki a hajóból. Tomasitsné Eller Katalin alapító tagja az egyesületnek, szerinte a sárkányhajózás kondícióban tartja a testet.

forrás: kisalfold.hu (Mészely Réka)