Sikeres első nekifutás

A Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub SE által évente rendszeresen tavasszal megrendezett futóversenyre idén – a koronavírus megjelenése következtében – szeptemberben került sor. A versenyre több távon volt lehetőség nevezni. A 2020-as évben 2, 5, 10 és 21 km voltak a választható távok. Illanicz Mira 4. b osztályos tanuló az 5 km-es távon indult el, ez volt élete első utcai futóversenye. 2010-es születésűként a legfiatalabb versenyzők közé tartozott a mezőnyben. Bár egyik legifjabbként és tapasztalat híján nem volt várható, ügyes versenyzéssel mégis sikerült korcsoportjában a harmadik helyet megszereznie.

Mira így látta a versenyt: „Nagyon izgultam a rajt előtt, de amikor elindult a verseny, úgy éreztem, hogy erős vagyok és jól megy a futás. A célhoz közeledve egyre jobban belelendültem, és a végén már sokkal gyorsabban futottam, mint amire számítottam és sok futót meg is előztem. Nagyon meglepődtem, amikor az eredményhirdetésnél bemondták a nevemet. Először el se hittem, hogy tényleg felállhatok a dobogóra. Legszívesebben ugráltam volna örömömben!”

Szívből gratulálunk Mirának és mellette a dobogón állóknak is, az első helyezett Suri Aliznak illetve a második helyezett Kiss Fruzsinának!

A verseny hivatalos eredménye korcsoportonként:
http://www.struccfutoklub.hu/images/eredmenylistak/2020/5km_byCat.pdf