Vártúra

Az EFOP 3.3.7-17-2017-00037 azonosítószámú pályázat keretében szervezett vártúra újabb informális-nonformális tanulási lehetőségeket biztosított az iskola 6. és 10. évfolyama számára. A diákok személyes tapasztalás útján szereztek ismeretek,
rögzítették már meglévő tudásukat és fejlesztették különböző kompetenciáikat.

Vártúra gyerekszemmel:

Első helyszín: Fertőrákosi kőfejtő
Tűző napsütés volt, de megérte! Ez a hely elméletileg nagyon régen egy tenger volt. Tényleg gyönyörű dolgokat láttunk: a barlangszintet, egy bemutatót, hogy milyen volt régen a tenger! Minden mészkőből volt, és nagyon magas!

Második helyszín: Mythras-szentély
Hosszú-hosszú úton mentünk tűző napsütésben, de szép volt és érdekes, útközben jól szórakoztunk.

Harmadik helyszín: Esterházy kastély
Elképzelhetetlenül szép volt! Óriási, gyönyörű kert vette körül. Egy herceg még ott él a kastélyban. Igaz, már 80 valahány éves, de akkor is egy herceg! Vettem ajándékot is: egy kis bögrét meg egy hűtőmágnest.

Negyedik helyszín: Fertőendréd, Tercia étterem
Az ebéd rántotthús volt krumplival, meg palacsinta. Isteni volt!

Takács Nóra 6.b

Az osztállyal kirándulni mentünk. Az első állomásunk a Fertőrákosi kőfejtő volt. Nagyon szép volt a sétány. A barlangban nagyon tetszett a színpad. Utána elmentünk gyalog a Mythras-szentélyhez. Szép volt a dombormű. Ezután busszal elmentünk az Esterházy kastélyba. Csodálatos volt a rengeteg tükör! A díszterem is nagyon szép volt! Végül Fertőendréden a Tercia étteremben rántotthúst és palacsintát ettünk. Öt órára visszaértünk a Deák térre.

Boros Botond 6.b