Ókor a piaristában

Nagy sürgés-forgás közepette érkeztek a diákok szeptember 25-én reggel a piarista iskolába. Mintha dobozgyárba kerültek volna hirtelen a gimnáziumba belépők. Kisebb, nagyobb és még nagyobb dobozok sokasága fogadta őket. A 10. osztályos diákok hajtogatták, majd hordták a helyükre a már kész dobozokat, és mire az alsó tagozatos csöppségek leértek a tornaterembe, már készen állt az egyiptomi piramis, hosszan nyújtózott a kínai nagy fal és a görög színház is mutatta formáját. Egy görög templom részletének felépítése jelentette a legnagyobb kihívást, így lélegzetvisszafojtva várták mind a diákok, mind a pedagógusok az utolsó elemek felhelyezését a kb. 3,5 m magas építményre. Nagy ováció fogadta a sikeres befejezést.

A díszletek felépítése után a Diákszínpad szereplői vették birtokukba a helyszínt és magas színvonalú, érdekes, a mai fiatalok számára is érthető és élvezhető módon mutattak be egy görög drámát. Eközben a Széchenyi teremben a 11. osztály tanulói egy ókori lakomát jelenítettek meg ugyancsak nagy sikerrel. Ez idő alatt az alsó tagozatos kisdiákok ókori játékokat próbáltak ki és játszottak, a felső tagozat tanulói pedig ókorral kapcsolatos ismereteket szereztek különböző játékos feladatok megoldása közben.

A projektnap végén kitöltött elégedettségi kérdőív szerint és a szóbeli vélemények alapján is nagyon élvezték a gyerekek a sokszínű, érdekes, változatos programokat és feladatokat.