És  egy újabb projektnap…

Iskolánk lassan egy pályázati ciklus (EFOP-3.3.7-17-2017-00037) végéhez érkezik. Ennek egyik záróeseménye volt az október 22-én megtartott ÚJKORI PROJEKTNAP. Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen a vírushelyzet több problémát is felvetett a program megvalósításával kapcsolatban, de igyekeztünk mégis megint színvonalasan, tartalmasan, játszva tanulva tölteni a napot. 

Az újkor kezdetét jelző “Amerika felfedezése” című produkciót Diákszínpadosaink mutatták be, melyet videóra vettünk és linken keresztül az osztálytermeikben nézhették meg a diákok. A technológiát kihasználva interaktív játékkal gyakoroltattuk be az ismereteket és osztályok között zajló onlineversenyen mértük le a rögzítés eredményét. 

A nap folyamán – kisebb csoportokban – élő, interaktív bemutatókon is részt vettek a gyerekek. Így játékos formában találkoztak a fizikai törvényekkel, rácsodálkoztak az újkori találmányokra, melyeket ma is – bár nem ugyanabban a formában, de – használunk (léghajó, telefon, gőzmozdony) és betekintést nyerhettek a kor szentjeinek életébe is. Az alsó tagozatos diákok az 1896-ban újra életre hívott Olimpiai Játékoknak lehettek tevékeny résztvevői.

A nap záróakkordját a Művelődési Házban bemutatott “Házhoz megy a zenede” produkció adta. Sajnos, a vírushelyzetre tekintettel csak a létszám harmada láthatta, hallhatta ezt a szenzációs produkciót, melyben a zenekar bemutatta a rockzene fejlődésének történetét korhű fotók, zenei betétek és némi szóbeli magyarázat kíséretében. Ahogy közeledtünk a mai korhoz úgy lett egyre interaktívabb a zenélés: a koncert végére mindenki táncolt, tapsolt vagy csak énekelt, kinek-kinek hogy diktálta a vérmérséklete.

Nagyon különleges, szép élményekkel zártuk az őszi szünet előtti utolsó napot.