Az ált. iskolás 8. évfolyamos tanulók szülei számára kifejlesztett adatbegyűjtő alkalmazás

A középfokú felvételi eljárás során az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói számára – az előző tanévi eljáráshoz hasonlóan – a felvételi lapok kitöltését és a felvételi eljárással kapcsolatos adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi.

Az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói számára a felvételi lapok (tanulói adatlap, jelentkezési lap(ok)) kitöltésére az iskoláknak 2021. január elejétől lesz lehetőségük, kizárólag elektronikus úton a www.oktatas.hu honlapról elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben. Az általános iskolának a „KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben” – a tanulóktól és szüleiktől begyűjtött adatok alapján – kell elvégeznie a tanulói jelentkezések rögzítését.

Ennek kapcsán szeretnénk felhívni figyelmüket az előző tanévben az Oktatási Hivatal által az általános iskolás 8. évfolyamos tanulók szülei számára fejlesztett KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazásra (szülők számára) – (a továbbiakban: Szülői program) -,melyet a mai napon elérhetővé tettünk az alábbi linken:

https://www.kir.hu/KIFIR2/JellapKitolto/SzuloiAdatlapKitolto

Az általános iskola és a szülők/tanulók közötti kommunikáció elősegítésére hoztuk létre ezt az interneten elérhető adatbegyűjtő lap előállító alkalmazást a KIFIR rendszerben. A Szülői programban elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állítható elő az adatbegyűjtő lap. A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni az Iskolai program felületére. A Szülői program alkalmazásával jelentősen csökkenthetők az általános iskola adatrögzítési feladatai, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is.

A középfokú felvételi eljárással kapcsolatban a Hivatal www.oktatas.hu honlapján megtalálható alábbi tájékoztató anyagokat is ajánljuk a felvételi eljárásban részt vevő tanulók, szüleik és a továbbtanulást segítő pedagógus kollégák figyelmébe:

• Felvételi a középfokú iskolákban a 2020/2021. tanévben • Tájékoztató az általános iskolák 8. évfolyamos tanulói számára • Tájékoztató a 6-8 évfolyamos gimnáziumokba felvételizőknek • Tájékoztató a sajátos nevelési igényű jelentkezőknek • Tájékoztató a felvételi lapok aláírásáról • Tájékoztató a központi írásbeli vizsgákról • A beiskolázással kapcsolatos feladatok, határidők a 2020/2021. tanévben, és a feladatok időrendi áttekintése

Mindemellett felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a honlapunkon elérhető az emberi erőforrások miniszterének a veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú iskolákba történő felvételi eljárás szabályairól szóló, 16/2020. (XII. 04.) határozata elérhető a www.oktatas.hu honlapon az alábbi linkre kattintva:

Az emberi erőforrások minisztere 16/2020. (XII. 04.) EMMI határozata a veszélyhelyzetre tekintettel a középfokú iskolákba történő felvételi eljárás szabályairól

Ugyancsak elérhető a honlapunkon a középfokú felvételi eljárás központi írásbeli vizsgáinak megszervezése során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasoltan alkalmazandó biztonsági intézkedésekre vonatkozó tájékoztató az alábbi linkre kattintva:

A középfokú felvételi eljárás központi írásbeli vizsgáinak megszervezése során, az egészségügyi hatóságok állásfoglalásai alapján javasoltan alkalmazandó biztonsági intézkedések

Üdvözlettel:
Oktatási Hivatal