Nagyböjti jótékonysági gyűjtőakció

Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

A most következő nagyböjti időben (az adventhez hasonlóan) intézményi szinten is szervezünk jótékonysági gyűjtőakciót, amellyel az iskolánkhoz kapcsolódó családokat szólítjuk meg. A szent negyvennap bűnbánati szellemét segíti, ha közösen is próbáljuk a szolgáló szeretet cselekedeteit megtenni.

A gyűjtésünkkel a nagykárolyi (Szatmár megye) Piarista Nővérek gyermekotthonát támogatjuk. A piarista nővérek célja a gyermekek és fiatalok tanítása és nevelése, különös tekintettel az árvákra és elhagyottakra. A nővérek gyermekotthonában jelenleg 27 nehéz sorsú gyermek él.

Milyen jellegű tárgyi adományokat gyűjtünk?

  • tisztítószerek
  • tisztálkodási szerek, higiénés termékek
  • tartós élelmiszer
  • cipő (33-39 méret)

Kizárólag jó állapotú, tiszta cipőket tudunk átvenni. Tartós élelmiszer esetén olyan ételeket adományozzunk, melyek a mindennapokban hasznosak lehetnek pl. száraztészták, tea, rizs, étolaj, liszt, stb. Sajnos házi készítésű élelmiszereket – bármennyire is finom a nagyi lekvárja – , élelmiszerbiztonsági okokból nem áll módunkban átvenni. Tisztítószerek és higiénés termékek: pl. alapvető tisztítószerek, mosószerek, fogkrém, tusfürdő, mosogatószer, mosópor, öblítő, stb.

Az adományokat az iskola portáján gyűjtjük 2021. március 22-ig.

Mindenki úgy adjon, ahogy előre eldöntötte szívében, ne kelletlenül vagy kényszerűségből, mert „Isten a jókedvű adakozót szereti”. És Istennek van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindig minden tekintetben meglegyen mindenetek, amire szükségetek van, azért, hogy jó tettekben bővelkedjetek. (Pál apostol második levele a korintusiakhoz, 9. fejezet 7-8. vers)

 

Mosonmagyaróvár, 2021. február 17., hamvazószerda

Zsódi Viktor Sch.P.
igazgató