Dániel-játék 2021. december 13.

A járvány miatt tavaly elmaradt mosonmagyaróvári piarista kórustalálkozó két kórussal valósult meg az idei adventben. A budapesti piaristák érkeztek hozzánk december 12-én, vasárnap. A négy nevelőből és ötvennyolc énekes fiúból álló delegáció a kora délutáni órákban érkezett. A vendéglátó vegyeskar tagjai a saját – és persze az Anyukák és Nagymamák – házi sütiivel fogadták a csapatot.

A délután hátralevő részében a Dániel-játékot próbáltuk a Széchenyi teremben. (A középkori misztériumjátékban Dániel próféta megjövendöli a Megváltó érkezését., tehát az adventi / karácsonyi ünnepkörbe illeszkedik a darab.) Ezután a pesti férfikar a magyaróvári Szent Gotthárd templom esti miséjén működött közre énekes szolgálattal. A vacsorát a tornatermi zenés-táncos forgatag követte, majd mindenki nyugovóra tért. A vendég diákok kis része családoknál szállt meg, többségük az iskola tornatermében kapott helyet.

Hétfő reggel a városban tett séta és a parkbeli hócsata után helyszíni próbára került sor a Szent Gotthárd templomban. Egy bögre forró tea és a jelmezbe öltözés következett, majd a hatodik tanórában mutattuk be az iskola diákságának a játékot. A jutalomtaps nem maradt el! Az ebédet követően véget ért a rövid, tartalmas találkozó. A búcsúzást megkönnyítette a kilátás, hogy hamarosan találkozunk Szegeden az ottani iskola alapításának 300. évfordulóján.

Keresztényné Barth Judit