Igazgatói utasítás (jan. 3-tól)

Igazgatói utasítás
a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda munkatársai és diákjai részére a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásokról

 1. Intézményünket kizárólag teljesen egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja, csak egészséges és tünetmentes munkatárs állhat munkába. (A legenyhébb tünetek jelentkezése esetén se engedjük közösségbe a gyermeket!)
 2. Intézményünk a reggeli beléptetésnél ellenőrizni fogja a diákok és munkatársak testhőmérsékletét. 37,8 Celsius-fok testhőmérséklet felett hazaküldjük a gyerekeket a kötelező iskolai hőmérés után.
 3. A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus igazolt fertőzése lépett fel.
     Mosonmagyaróvár: iskola[kukac]movar.piarista.hu
     Hédervár (iskola): timaffytagiskola[kukac]movar.piarista.hu
     Hédervár (óvoda): ovoda[kukac]movar.piarista.hu
 4. Az általános iskolában és a gimnáziumban kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a tanulók számára a zárt közösségi terekben.
 5. A következő kivételek estén nem kell maszkot viselni a diákoknak:
  – testnevelés óra alatt
  – étkezés vagy folyadék fogyasztása alatt az iskolai menzán vagy a tanteremben, a tanórai szünetek alatt
  – ha a maszk viselése érdemben és jelentősen megnehezíti a diák iskolai jelenlétét (pl. asztmatikus megbetegedés miatt, vagy a szóbeli felelet ideje alatt, a kellő távolság megtartásával)
 6. A pedagógusok számára kötelező a maszk viselése a tanáriban és a folyosókon.
 7. Figyelmet kell fordítani a folyamatos vagy rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre.
 8. Minden tanóra előtt és után szükséges a tantermekben szellőztetni, amiért a hetesek a felelősek a szaktanárok ellenőrzése mellett.
 9. Minden tanórán kötelező legalább egy alkalommal a tanóra közben is fokozott intenzitású természetes szellőztetést alkalmazni.
 10. Szülő, kísérő nem léphet be az iskolába, csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából. (Arra kérjük a szülőket, hogy az iskola portáján túl ne lépjenek be az intézménybe. A szülők délután [napközi és tanulószoba után] csak a portán várhatják meg gyerekeiket.)
 11. Étkezés előtt és után kiemelt figyelmet kell fordítani a gyermekek alapos szappanos kézmosására.
 12. A személyi higiéné alapvető szabályairól a gyermekek, tanulók részletes oktatást kell tartani.
 13. Hiányzást követően a gyermek az iskolába – hasonlóan más megbetegedésekhez – kizárólag orvosi igazolással térhet vissza. (Az igazolásoknál rugalmasak vagyunk a helyzetnek megfelelően, elfogadunk e-mail-en vagy telefonon közölt orvosi igazolást is a papíralapú mellett.)
 14. Ha egy gyermek, tanuló (vagy közvetlen hozzátartozója) hatósági karanténba kerül, a karantén előírt időtartamára hiányzása igazoltnak tekintendő.
 15. A pedagógusok, diákok és szülők fokozottan figyeljenek arra, hogy csak hiteles forrásokból tájékozódjanak, és ennek fontosságára hívják fel az iskola közösségéhez tartozók figyelmét. Mindenkinek kötelessége a pánik elkerülése!
 16. Törekedjünk arra, hogy intézményünk minden közössége (munkavállalók, diákok, szülők, öregdiákok, kápolnai hívek) és azok családjai is minél nagyobb számban vegyék fel a koronavírus elleni védőoltást.
 17. Jelen Igazgatói utasítás újabb módosításig vagy visszavonásig marad érvényben.

Mosonmagyaróvár, 2022. január 3.

Zsódi Viktor
igazgató