KerekEmese – döntő

Az ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark 2006-ban egy olyan vetélkedősorozatot indított útjára, amely színvonalas megmérettetésre hívja a határon innen és túl élő felső tagozatos gyerekeket. Iskolánk immár 9 éve vesz részt a KerekEmese történelmi, néprajzi, természetismereti vetélkedőn. A sokszínű feladatok egész évben kutatómunkát, találékonyságot, kreativitást várnak el a diákoktól. Idén az 5. évfolyam három csapatot is indított a megmérettetésen: Regölők (Élő Krisztina, Kocsis Alexander, Nagy Nándor, Nagy-Molnár Bence), Turul fiókák (Babos Lenke, Bacsó Júlia, Bánáti-Schádt Nóra, Putz Maja), Lajta parti pajtik (Ágoston András, Harza Máté József, Harza Gergely Lajos, Takács Nóra).

A három levelezős forduló után a Kárpát-medence legjobb csapatai vívhattak csatát egymással a döntőben, Ópusztaszeren. Idén a Regölők csapata érte el ezt a kitüntetést. 2022. április 22-én délután izgatottan indultak a verseny helyszínére diákjaink. Másnap délelőtt összemérték erejüket a többi versenyzővel, ahol a döntő akadályait leküzdve 12. helyezést értek el.

Örömmel látták, hogy az általuk készített kreatív feladatok alkotásai kiállításra kerültek az Emlékparkban.

Napuk fénypontja volt, hogy együtt megtekintették a Feszty-körképet és az Emlékpark tárlatait.

Gratulálunk sikereikhez, bízunk benne, hogy jövőre is képviselik iskolánkat ezen a versenyen és mindhárom csapat eljut a döntőbe.

 

Fitus Tibor