Szélkiáltó koncert három kórus közreműködésével

A Szélkiáltó koncert minden évben tervezett program volt – a dalok egy részét a gyerekek online tanulták meg-, és az idén március végén végre megvalósult.Közben a kórustagság alaposan kicserélődött. Utoljára 2014-ben a Keresztény Béla Emlékkoncerten énekelt a piarista Gyerekkar az együttessel, ugyanitt, a Flesch színpadán. (A Gyerekkar felsősei utoljára 2020. januárjában szerepeltek a budapesti piarista kórustalálkozón.  Azóta egy szereplési lehetőségünk volt, a 2021. decemberi Misztrál koncerten énekeltünk vendégként.)

A Szélkiáltó koncert idei különlegessége az, hogy a szenci Gombocska kórus mellett (karvezető: Tóth Katalin) a hédervári tagintézmény idén szerveződött kórusa is szerepelt. A kórusvezetők hónapokig dolgoztak együtt, próbáltak, szerveztek csodálatos együttműködésben. A két iskola gyermekei számára, és számunkra, kórusvezetőként is remek szakmai és közösségformáló tevékenységek voltak ezek az alkalmak és természetesen a koncert maga is. Óriási élmény volt a közös éneklés a zenekarral és a másik két kórussal. A közönség szeretetteljes fogadtatása, a koncert közbeni meglepetés-éneklések csodás hangulatot varázsoltak a másfél órás örömzenélésbe.

Köszönettel tartozunk a szervezőknek és a támogatóknak, hogy megvalósulhatott ez az igazán különleges és fergeteges hangulatú koncert.

Sebestyén Ildikó és Keresztényné Barth Judit
kórusvezetők