Tanévnyitó (Veni Sancte) szentmise

Tanévnyitó (Veni Sancte) szentmisén vett részt ma (aug. 31.) a mosonmagyaróvári piarista iskola minden növendéke szüleik és tanáraik kíséretében. A mise kezdetén köszöntötték az új tagjait, polgárait az intézménynek, különösen is az első évfolyamos kisiskolásokat és a kilencedik évfolyam gimnazistáit.

Zsódi Viktor igazgató atya homíliájában idézte Fodor Ákos Axióma című haikuját: „morális örök- / mozgó: amit nem emelsz / – szüntelen – süllyed”, majd hangsúlyozta, hogy Kalazanci Szent József iskolája „gyógyító orvosság volt a rossz ellenében”, ahogyan arról a rendalapító is vallott. A most kezdődő tanévben nekünk is gyógyszerré kell válnunk egymás számára és a világ számára is azzal, hogy együttérző szívvel vagyunk érzékenyek mások iránt, hogy gyakoroljuk a szolidaritást és közösségi emberként aktívan együttműködünk egymással, valamint felelősségteljesen, kreatívan és mértékletesen éljük életünket.

A szentmise után Radnics Zoltán piarista házfőnök atya áldotta meg az alsósok udvarán megújított játszóvárat, amelyet a szülők és az öregdiákok adományaiból készíttetett az iskola.

képek: https://photos.app.goo.gl/wCpea5Vh6zPtske17