Gólyatábor

Gimnáziumunk belépő gimnazista osztálya hagyományosan gólyatáborral kezdte a tanévet, helyszínünk a Tündérsziget Ökopark Kulcsosháza volt. Dr. Tóthné Ruzsa Irén osztályfőnök, helyettese Babos-Zemplenszky Nóra, Mészáros Gabriella tanárnő és a Kalazancius Mozgalom helyi diák-csoportvezetői és Radnics Zoltán piarista szerzetes gondoskodott a gyerekek programjairól. Angyal Tamás diákszemmel így látta az együtt töltött időt:

A gólyatáborra mindenki nagy izgalommal készült, vártuk, hogy megismerhessük egymást és jókat beszélgessünk. Az első este ismerkedős játékokat játszottunk és szentmisével zártuk a napot. 

A másnap kicsit nehezen indult az alvás hiányában, mert bár tanáraink kifejezetten támogatták volna a pihenésünket, mi mégis inkább a beszélgetést választottuk az éjjel. A délelőttöt vízen töltöttük, kenu túrán vettünk részt kisebb nagyobb sikerrel és strandolásra is volt lehetőség, amit sokan nagyon élveztek. Délután Gabi néni és néhány felsőbbéves KM-es csoportvezető játszott velünk önismereti és kapcsolatteremtő játékokat a hitre nevelés szellemében. A második közös esténk már lazább hangulatban telt, éjszakai bújócskát játszottunk és sokat beszélgettünk. Utolsó nap csoportos alkotásban folytattuk az ismerkedést, aminek végeredménye az osztálytermünk falát díszíti. A szálláson délben már a szülők vártak ránk. Fáradtan, de a kezdeti idegességet levetkőzve, jó hangulatban indultunk haza a tartalmas napok után.

 

Dr. Tóthné Ruzsa Irén, Babos-Zemplenszky Nóra