KIFIR Általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazás (szülők számára)

Adatbegyűjtő alkalmazás szülők számára [klikk!]

 

 

https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/Tanulo/AdatvedelmiNyilatkozat

 

A középfokú felvételi eljárás során az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói számára – az előző tanévi eljáráshoz hasonlóan – a felvételi lapok kitöltését és a felvételi eljárással kapcsolatos adminisztrációt a tanuló általános iskolája intézi.

Az általános iskolák 8. évfolyamának tanulói számára a felvételi lapok (tanulói adatlap, jelentkezési lap(ok)) kitöltésére az iskoláknak 2023. január elejétől lesz lehetőségük, kizárólag elektronikus úton a www.oktatas.hu honlapról elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben. Az általános iskolának a „KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszerben” – a tanulóktól és szüleiktől begyűjtött adatok alapján – kell elvégeznie a tanulói jelentkezések rögzítését.

Ennek kapcsán szeretnénk felhívni figyelmüket az előző tanévben az Oktatási Hivatal által az általános iskolás 8. évfolyamos tanulók szülei számára fejlesztett KIFIR általános iskolai adatbegyűjtő alkalmazásra (szülők számára) – (a továbbiakban: Szülői program) -, melyet a mai napon elérhetővé tettünk az alábbi linken:

https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/Tanulo/AdatvedelmiNyilatkozat

Az általános iskola és a szülők/tanulók közötti kommunikáció elősegítésére hoztuk létre ezt az interneten elérhető adatbegyűjtő lap előállító alkalmazást a KIFIR rendszerben. A Szülői programban elektronikusan, PDF dokumentumként menthető és nyomtatható formában állítható elő az adatbegyűjtő lap. A programfelületről az adatokat az általános iskola át tudja emelni az Iskolai program felületére. A Szülői program alkalmazásával jelentősen csökkenthetők az általános iskola adatrögzítési feladatai, az adatbegyűjtő lap kitöltése a szülők számára egyszerűbbé válik, emellett – a programba beépített ellenőrzések révén – elkerülhetők a kézi kitöltés során előforduló leggyakoribb kitöltési hibák is.