Ideiglenes felvételi jegyzék (frissítés)

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium ideiglenes felvételi jegyzéke itt tekinthető meg: 

Ideiglenes felvételi jegyzék [klikk!]

(Frissítés: A 2023. március 16-án itt megjelent ideiglenes felvételi lista helyesbítése megtörtént, technikai okok miatt az azonosítók nem az összesített eredmény sorrendjében kerültek rangsorba. Szíves megértésüket kérjük!)

Ez a jegyzék azonban még nem a végleges felvételi eredményt tükrözi. A végleges lista április 21-én alakul ki, amikor az Oktatási Hivatal visszajelzi, hogy a felvételi lapon megadott iskolaválasztási sorrend alapján kik kerültek be iskolánkba. Április 21-e után mindenkit elektronikusan értesítünk a felvételről, vagy elutasításról.

A korábban választott sorrendet március 21-22-án lehet hivatalosan módosítani. Akik iskolánkba szeretnének bekerülni, azoknak mindenképpen az az előnyös, ha az 1. helyre írnak bennünket, amennyiben eddig ez nem így volt.

A felvételi eredmény összetétele:
– 25%: hozott általános iskolai eredmények
– 50%: központi írásbeli felvételi eredmények (magyar, matematika)
– 25%: szóbeli vizsga eredménye

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján a tanulóknak 2023. március 21-22-én lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt. Az új tanulmányi terület felvételéhez az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés is szükséges.

Évről évre tapasztalható, hogy ebben az időszakban a jelentkezők egy része a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat/tanulmányi területeket hátrébb, míg a biztosnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolja. Ezen döntés meghozatala előtt célszerű megfontolni a következőket. A jelentkezők rangsorolásának algoritmusa kizárja annak a lehetőségét, hogy egy intézmény adott tanulmányi területéről a jelentkező kiessen pusztán azért, mert a tanulmányi terület az általa meghatározott listának nem az elején szerepel. A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.

Hivatalos végeredmény (az egyeztetett felvételi jegyzék)
Az Oktatási Hivatal 2023. április 21-ig elkészíti, és a középfokú iskoláknak megküldi a hivatalos végeredményt (az egyeztetett felvételi jegyzéket). A jegyzék elkészítése során a Hivatal a tanulói adatlapon a jelentkező által meghatározott sorrend, a középfokú iskola által meghatározott felvételi rangsor, valamint az adott tanulmányi területre felvehető létszám együttes mérlegelése alapján az adott jelentkezőnek egyetlen felvételi kérelmét nyilvánítja elfogadottnak.

Üdvözlettel,
a Piarista Gimnázium munkatársai