Trastevere

"Összefogunk egy jobb világért!" ez a Trastevere projekt jelmondata.

Immár 4. éve vannak vállalkozó és az önkéntességet fontosnak tartó diákok iskolánkban, akik több hónapon át dolgoznak azért, hogy valakinek, valakiknek segítsenek, vagy csak egy mosolyt varázsoljanak az arcára.

Az idei tanévben a 8.a-ból Barna Léda, Hegedűs Zsófia, Lencsés Luca és Lencsés Minka - már második alkalommal - jelentkezett erre a nemes feladatra. Menet közben csatlakozott a csapathoz Pollreisz Dénes és Szántai Mihály.

A világban körbetekintve keresték azt a lehetőséget, ahol segíteni tudnak. Éppen akkor történt a törökországi földrengés és az egyikük által látott riportfilm, ami a megmenekült gyerekekről szólt, el is döntötte: nekik fognak segíteni. De hogy segítsünk jól? erről kérdeztek meg több szakembert ,segítségül hívták a Máltai Szeretetszolgálatot és ami még ennél is fontosabb: AZ ISKOLA KÖZÖSSÉGÉT!

Így egy közös összefogás eredményeként valósulhatott meg az a vásár, melyből  befolyó összeg ezeket a gyerekeket segíti majd és olyan módon, ahogy nekik a legjobb.

Az idei tanévben 12 kisfilm született és ebből az összesített szavazatok, a független zsűri véleménye alapján:

" AZ ÉV LEGJOBBAN SIKERÜLT PROJEKTJÉÉRT, BENNE IGAZI TRASTEVERE-LÉLEKKEL, SZÉP CÉLLAL, ÉRZÉKENYSÉGGEL, CSAPATMUNKÁVAL, VALÓS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSSAL, A KÖZÖSSÉG MOZGÓSÍTÁSÁVAL, REMEK KIVITELEZÉSSEL"

iskolánk csapatának filmje

ARANY FOKOZATOT KAPOTT!!!!

Ez a mi közös munkánk eredménye, ÖNÖKKEL kedves tanáraink és VELETEK kedves diáktársaink!