Honvéd kadét közismereti képzés

A honvéd kadét közismereti képzés során a diákok honvédelmi alapismeretek közismereti tantárgyat tanulnak heti 1-2 órában, amelyen megismerkedhetnek azzal, hogy milyen honvédelmi feladatai vannak a magyar állampolgároknak. Mindezek közben számos, a mindennapi életben is használható tudásra is szert tesznek, ilyen például az elsősegélynyújtás, a terepen való tájékozódás, a táborozási ismeretek vagy akár az önvédelem. Az ebben a képzési formában tanuló honvéd kadétok honvédelmi alapismeretekből érettségizhetnek is, amely felvételi tárgyként szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre történő jelentkezésnél. 

A tanórai elfoglaltságot szabadidős programok egészítik ki. Ezek egyrészt az elméletben tanultak gyakorlását segítik, másrészt a diákok számos programon vehetnek részt (pl. sportlövészet, küzdősportok, hagyományőrzés, hadisírgondozás, ejtőernyőzés).

A tagozatra felvett diákok Béri Balogh Ádám honvéd kadét ösztöndíjban részesülnek. 

- 3,50-3,99 átlag között: 16.240 forint/hó

- 4,00-4,49 átlag között 30.160 forint/hó

- 4,50 átlagtól 46.400 forint/hó

A képzés a Honvédelmi Minisztériummal és a Honvédelmi Sportszövetséggel kötött szakmai együtműködés alapján valósul meg. További részletek a kadetprogram.hu oldalon olvashatók.