Play English 2023 a gimnáziumban

Kedden rendeztük meg a gimnazisták idei angolos vetélkedőjét, a Play English 2023-at. Témánk ezúttal a fejlődési szemlélet (growth mindset) volt. Tanulóink az iskolában és az életük egyéb területein is folyamatosan próbatételek elé vannak állítva, teljesítményük gyakran fejeződik ki pontszámokban, osztályzatokban. Nehéz lelki teher lehet ez az állandó megmérettetés. Tizenévesként gyakran úgy érezhetik, hogy egy-egy ilyen értékelés meghatározza a jövőjüket, és ha nem elég jók, nincs több esély.

A program első felében 24 angol-amerikai híresség életútjából vett példákkal illusztráltuk, hogy a kezdeti kudarcok után milyen nagyszerű teljesítményekre lehet képes, aki nem adja fel, hanem kitartóan dolgozik a céljaiért. Az elkészült tabló iskolánk folyosóján megtekinthető; érdemes böngészni a sztorikat.

A bevezető rész után az olvasott szövegek és egy kapcsolódó hallott szöveg alapján interaktív vetélkedőt szerveztünk a résztvevőknek, amelynek során a felmerült szókincsben való jártasságukat, valamint a hírességekkel kapcsolatos tájékozottságukat mutathatták meg.

Mind a négy csapat kiválóan szerepelt, és nagyon szoros eredmény született. Fontos számunkra, hogy legyenek ilyen csapatépítő alkalmak, ahol több évfolyam diákjai működhetnek együtt. A jövő hétfői gyertyagyújtás után minden résztvevőnek szeretnénk megköszönni, hogy a közös élmény és az angolozás mellett döntött ezen a délutánon. Reméljük, jól éreztétek magatokat, gyertek jövőre is!