Angol játokos délután a felsősöknél

Idén is megrendeztük iskolánkban az angol versenyt a 6-8. évfolyamos felsős tanulók számára, melynek témája most az Egyesült Királyság (the UK) volt. A barátságos, jó hangulatú megmérettetésen öt csapatban indult. Változatos nyelvi feladatokkal készültünk nekik erre a délutánra.

Bemelegítésként Kahoot kvíz kérdésekre kellett válaszolniuk a csapatoknak a mobiltelefonjuk segítségével. Utána előre kihúzott témákból adtak elő egy-egy prezentációt. Ezt követte a híres brit emberek kivetített képek alapján történő felismerése. Könnyítésképpen a neveket egy szófelhőben feltüntettük. Az utolsó feladatban az Egyesült Királysággal kapcsolatos szavakat kellett megtalálniuk egy szókereső feladványban megadott idő alatt.

A legjobb eredményt a 7.a-sok lánycsapata érte le, szorosan utánuk következett a 6.a-sok fiúcsapata, majd a 8. évfolyam szintén fiúkból álló csapata. A nyerteseknek ajándékokkal kedveskedtünk, és minden diákot sütivel és teával kínáltunk.

Gratulálunk a résztvevőknek, és köszönöm a verseny lebonyolításában nyújtott segítségét Kovács Krisztina, Szabóné Cseh Katalin és Wagner Veronika tanárnőknek.

Szakály Gabriella