Képzőművészeti pályázat a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda

Iskolánkból számos színvonalas alkotást, egyedi versillusztrációt küldtünk be a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 30 éves jubileumi ünnepsége keretében képzőművészeti pályázatára, melyre a Győri Egyházmegye nyolc iskolájából 150 pályamunka érkezett be. A beérkezett alkotásokat szakértő zsűri értékelte.

Díjazottjaink:

Takács Dániel 6.a osztályos tanuló különdíj
Sidó Sára 5.b osztályos tanuló különdíj
Bocz Jázmin 8.c osztályos tanuló különdíj
Zimmerer Csenge 7.c osztályos tanuló különdíj
Takács Nóra 9.a osztályos különdíj
Szilágyi Viola 12.a osztályos III. helyezés

A zsűri tagjai: Milu Milanovich Ildikó képzőművész, tanár (Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium) és Dr. Pápai Emese művészettörténész, főmuzeológus (Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum) voltak.
A zsűri a pályaművek igényességén, esztétikumán, technikai megoldásain túl a kiírásban szereplő témához való szoros kapcsolódást is értékelte. A beérkezett alkotások színvonalát jól jelzi, hogy a zsűri 33 művet emelt ki díjazásra érdemesnek. A legkiválóbb alkotások három kategóriában (5-6. osztály, 7-8. osztály és középiskolások) 1-2-3. helyezésekkel és különdíjak odaítélésével lettek értékelve.

A pályaművekből rendezett kiállítás 2024. 04. 12. és 2024. 04. 26. között a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda gimnáziumi épületében megtekinthető az iskola nyitvatartási idejében.